*مشاوره همراز*
*در این وبلاگ با مقالات مشاوره ای . روانشناسی ومذهبی و ...آشنا می شوید*
قالب وبلاگ

 

 

ای زن به تو از فاطمه (س) این گونه خطاب است

 

ارزنده ترین زینت زن حفظ حجاب است

 


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

 

 

 

 

 

 

 

صرفه‌جویی موضوع عجیبی نیست که

 
 

چیززی در موردش نشنیده باشیم، بلکه بارها نیز در فرهنگ اسلامی از آن یاد شده است. صرفه‌جویی همیشه، برای همه، در همه خانواده‌ها و در همه امور زندگی کاری مفید بوده و هست؛ صرفه‌جویی در وقت، صرفه‌جویی در انرژی، صرفه‌جویی در مصرف و… .  

البته صرفه‌جویی به معنی خساست و مصرف‌نکردن نیست، بلکه به معنای بهتر مصرف‌کردن است و استفاده درست تر از آنچه در اختیار ماست.

امروز و در زندگی پر از هیاهوی شهری، مردم و بخصوص ساکنین شهرهای شلوغ بیش از پیش به یاد صرفه‌جویی در وقت افتاده‌اند و آن را مورد توجه قرار می‌دهند. آنها می‌دانند که نباید وقت را بیهوده از دست داد تا بتوان در زندگی موفق شد و کارها را با موفقیت به انجام رساند. اما خوب است یادمان باشد، علاوه بر صرفه‌جویی در وقت هر نوعی از صرفه‌جویی به بهبود شرایط کمک می‌کند؛ بهبود شرایط اقتصادی، زمان بیشتر و مناسب‌تر برای انجام کارها، کاهش هزینه‌ها و…

صرفه‌جویی چیست؟
اشتباه نکنید، صرفه‌جویی به معنای زندگی‌کردن در تاریکی نیست. صرفه‌جویی به معنای حمام نرفتن و آب نریختن نیست. صرفه‌جویی به معنای یخ‌زدن در شب‌های زمستان و خاموش‌کردن بخاری هم نیست. صرفه‌جویی تنها به معنای درست و به اندازه نیاز مصرف‌کردن است.

 
اما متاسفانه میان خانواده‌های ما کمتر به این موضوع توجه می‌شود. گروهی از آنها به اشتباه تصور می‌کنند، صرفه‌جویی یعنی خساست. به همین دلیل هم ترجیح می‌دهند راحت زندگی کنند و به فکر صرفه‌جویی نباشند. در حالی که ما در خانواده باید به فرزندان خود بیاموزیم چگونه صرفه‌جویی کنند. در واقع پدر و مادر اولین کسانی هستند که باید این نکته مهم را به فرزندان خود آموزش دهند.
مثلا حتما شما هم تاکنون بعضی از خانواده‌ها را دیده‌اید که بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب همه چراغ‌های خانه را روشن می‌کنند، بدون این‌که واقعا نیازی به این کار باشد. در حقیقت پس از مدتی این کار برای همه اعضای آن خانواده تبدیل به عادت می‌شود و آنها ناخودآگاه چراغ‌ها را روشن می‌کنند. به طور حتم کودکانی که در چنین خانواده‌هایی بزرگ می‌شوند نیز همین شیوه نادرست را تکرار خواهند کرد.
گروهی دیگر نیز وقتی از خانه بیرون می‌روند، تمام چراغ‌ها را روشن می‌گذارند. آنها می‌خواهند هنگام برگشت به خانه، با تاریکی روبه‌رو نشوند. در حالی که می‌توانند تنها با روشن‌گذاشتن یک چراغ کوچک همین کار را انجام دهند. بنابراین باید دقت داشته باشیم که بچه‌ها رفتارهای ما را می‌بینند، می‌آموزند و تقلید می‌کنند.پس باید به کودکان بیاموزیم صرفه‌جویی چیست و چگونه می‌توان در زندگی روزانه صرفه‌جویی کرد.
به بچه‌ها بیاموزیم وقتی در اتاق هستند، چراغ را روشن و به محض این‌که خارج می‌شوند چراغ را خاموش کنند. حتی اگر می‌خواهند دوباره به اتاق برگردند، باز هم لازم است چراغ‌ها خاموش شود.
آنها باید بدانند شیر آب هنگام مسواک‌زدن نباید باز بماند، بلکه می‌شود شیر آب را در مدت مسواک‌زدن بست و پس از آن آب را باز کرد و دهان را شست.
همچنین می‌توان به کودکان آموخت هیچ وقت در یخچال را زیاد باز نگه ندارند، معمولا بچه‌ها در یخچال را باز می‌کنند و به دنبال یک خوراکی خوشمزه چند دقیقه‌ای داخل آن را نگاه می‌کنند. اما شاید اگر کسی برای آنها توضیح دهد که این کار باعث مصرف بالای برق می‌شود، آنها این عادت را کنار بگذارند.
علاوه بر این، باید به بچه‌ها بیاموزیم وقتی در اتاق هستند، چراغ را روشن و به محض این‌که خارج می‌شوند چراغ را خاموش کنند. حتی اگر می‌خواهند دوباره به اتاق برگردند، باز هم لازم است چراغ‌ها خاموش شود. همچنین باید بدانند چراغ‌ها به تعدادی که لازم است، روشن می‌شوند؛ نه بیشتر و نه کمتر. اما متاسفانه امروز در خانه‌ها لوسترهایی با چندین لامپ وجود دارد که ساکنان خانه بدون توجه به نیازشان همه آنها را روشن می‌کنند.
مصرف

صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها
حتما می‌دانید صرفه‌جویی با کاهش هزینه‌ها و بهبود شرایط اقتصادی خانواده در ارتباط است. در واقع چون صرفه‌جویی در مصرف باعث کاهش هزینه‌های زندگی می‌شود، عامل موثری در بهبود وضعیت اقتصادی خانواده است. بنابراین شما هم سعی کنید همیشه آب، برق، گاز و… را به میزانی که نیاز دارید مصرف کنید.

چراغ‌ها را به تعداد لازم و در زمان مورد نیاز روشن کنید و هزینه برق مصرفی خانواده را کاهش دهید.
شیرهای آبی را که بی‌دلیل باز هستند، ببندید یا اگر چکه می‌کنند تعمیر کنید و در کاهش هزینه آب مصرفی خانواده کمک کنید.
صبح‌ها برای روشن کردن محیط خانه از نور طبیعی و کنار زدن پرده‌های خانه کمک بگیرید.
شیر گاز را به موقع روشن کنید و مصرف گاز را تعدیل نمایید و… .


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

عیدتان مبارکعیدتان مبارک

مدارس از جمله بخش های عمومی جامعه هستند که نیاز به مدیریت مصرف از سوی مدیران جهت تحقّق الگوی صحیح مصرف دارند . مدیران مدارس می توانند با اعمال سیاست های مدیریّتی خود ، جلوی برخی از اسراف های بی مورد را در مدارس بگیرند . در اینجا به اهمّ این موارد اشاره می گردد :

 


برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]
[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

وشهای ایجاد انگیزه در دانش آموزان

1-طرح مطالب درسی به صورت پرسش های جالب : مطلب یا موضوعی را که می خواهیم کودک و نوجوان یادبگیرد ، به صورت پرسش یا پرسش هایی روشن و جالب که آنها را به فعالیت ذهنی و پویندگی ترغیب نماید ، مطرح کنیم . باید تلاش نمود تا در دانش آموزان احساس نیاز به وجود آید .


2-دانش آموزان در اثر شکست در درسی نسبت به آن نگرش منفی پیدا می کنند باید به آنها کمک کرد تا با کسب موفقیت در درس جدید ، به تصویری مثبت از توانایی خود دست یابند زیرا یادگیری همراه با موفقیت به ایجاد انگیزه منجر می شود .

3-تجربه و تماس مستقیم با مطالب درسی : سعی نمایید تا دانش آموزان آنچه را که می خواهند یادبگیرند با آن تماس پیدا نموده و تجربه مستقیم و عملی داشته باشند .

4-اهداف آموزشی مورد انتظار از دانش آموزان را در آغاز درس برای آنها بازگو نمایید . اهداف باید روشن و متناسب با توانایی دانش آموزان باشد .

 

5-اجرای نقش : بهتر است در زمینه برخی از موضوعات ازجمله تاریخ ، ادبیات ، دینی و ... دانش آموزان را تشویق نماییم تا موضوع مورد نظر را به صورت نمایش در آورند . اجرای نمایش در تفهیم مسائل تربیتی و اخلاقی بسیار مفید و مؤثر می باشد .

6-در شرایط مقتضی و مناسب از تشویق های کلامی استفاده کنید . مثلا"‌ خوب ، آفرین ، مرحبا و ...

7-باید شرایطی فراهم شود تا دانش آموز موفقیت خود را احساس کند زیرا هیچ چیز همانند خود موفقیت به موفقیت کمک نمی کند .

8-تکالیف ارائه شده نه باید بسیار مشکل باشد و نه ساده ، از ارائه تکالیف یکنواخت باید پرهیز کرد و به عبارتی تکالیف باید خاصیت برانگیختگی داشته باشند .

9-مشخص کردن نحوه انجام کار برای یادگیرنده : کاری را که دانش آموز قرار است انجام دهد باید دقیقا" مشخص شود .

10-تبادل نظر با دانش آموزان در باره مشکلات درسی و شرکت دادن آنها در طرح نقشه های کار و فعالیت .

11-استفاده از نمرات و آزمون هابرای ایجاد انگیزه در دانش آموزان

 

12-علاقه مندی یاددهنده به موضوع : دربسیاری از مواقع مشاهده می کنیم که بی علاقه بودن یادگیرندگان به موضوعی خاص ناشی از علاقه مند نبودن والدین و مربیان آنهاست . معلمی که در زنگ انشاء ، ورقه های ریاضی را تصحیح می کند یا در ساعت ورزش به بافندگی مشغول می شود ، عملا" به یادگیرندگان می گوید که برای این فعالیت ارزش قائل نیست .

 13-مطالب آموزشی را باید از ساده به دشوار ارائه کرد . می توان با فعال سازی دانش آموز به هنگام تدریس در او ایجاد انگیزه نمود .

14-به وضع جسمانی دانش آموزان و وضع ظاهری کلاس باید توجه نمود . کلاس درس را باید از نظر ظاهری و روانی تبدیل به محیطی امن و آرام نمود .

15-از مقایسه نمودن دانش آموزان با یکدیگر خودداری نمایید .

16-قدردانی از کار دانش آموز او را به کوشش و تلاش بیشتر و دلبستگی به درس وادار خواهد نمود .

17-برقراری ارتباط بین مطالب درسی با واقعیات زندگی در ایجاد انگیزه مؤثر می باشد .

18-بلافاصله دانش آموز را از میزان پیشرفت در کارش مطلع نمایید . آگاهی از نتیجه کار در هر مرحله از آموزش ، دانش آموز را از عملکرد خود آگاه نموده و باعث می شود تا به تقویت نقاط مثبت و اصلاح نقاط ضعف و منفی خود بپردازد .

19-استفاده از علائق یادگیرنده : مربیان و والدین می‌توانند با شناسایی علائق دانش آموز از آن استفاده مطلوب نمایند .

 

20-مقابله با بازدارنده های عاطفی و هیجانی که موجب دلسردی و کاهش علاقه دانش آموز به درس و تحصیل می شود . مثلا" معلمی ممکن است از دانش آموز توقع زیاد داشته باشد و یا پس از ورود به کلاس به هیچ دانش آموزی اجازه ورود ندهد و یا تکالیف سنگین تعیین کند ، زیاد درس بدهد ، سخت نمره دهد و گاهی تبعیض روا دارد .

21-انگیزش از راه سرمشق گیری : معلم در این شیوه از شخصیتی خاص تمجید و تجلیل نموده و او را یک نمونه و سرمشق ارزشمند و قابل احترام معرفی می کند و دانش آموزان نیز از طریق همانند سازی با آن به درس و مدرسه علاقه مند می شوند .

22-تحریک حس کنجکاوی دانش آموزان

23-آموزش برنامه ریزی به دانش اموزان از طریق رفتار و گفتار و کردار خود در کلاس درس و ارائه نظرات مشورتی به آنها درتهیه برنامه      

24-در آمیختن درس با تفریح و بازی دانش اموزان را به یادگیری بیشتر علاقه مند می سازد .


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

زیور آرا شد زمین تا عرش اعلى
چونکه شد نور رخ موسى هویدا
به به از شان و جلال و عزت و جاهش
خرم افزا شد زمین از دیدن روى گرامش
عالم از این مولد فرخنده گردیده طرب زا
چونکه شد نور رخ موسى هویدا

اس ام اس ولادت امام موسی کاظم, ولادت امام موسی کاظم

 


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

 

پسر كوچولو بعد از رفتن به رختخواب: بابااااااااااااا
پدر: بله؟
پسر كوچولو: ميشه برام يه ليوان آب بياري؟
پدر: نخير نميشه. قبل از اينكه بخوابي گفتم آب مي خوري؟ گفتي نه.
3 دقيقه بعد، پسر كوچولو: بابااااا تشنه امه، يه ليوان آب مياري؟
پدر: نخيرررر، اگه يه بار ديگه آب بخواي، ميام يكي ميزنم توي گوشت تا بخوابي.
5 دقيقه بعد، پسر كوچولو: بابا.... ميشه وقتي مياي منو بزني، يه ليوان آبم بياري؟

 

زندگی:


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 29 مهر 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

 

راهکار پیشرفت تحصیلی و درسی چیست؟

عوامل بسیاری هستند که می تواند انگیزه ایجاد کرده و باعث پیشرفت تحصیلی شده و از افت تحصیلی جلوگیری کند پیشرفت تحصیلی به این معنا که فرد به درجات بالای تحصیل و علم رسیده و بتواند ار آن در کار و زندگی استفاده کند. حال بسیاری هستند که به خودی خود می توانند این انگیزه تحصیلی و زمینه را در خود ایجاد کنند و به پیشرفت تحصیلی و رتبه های علمی بالایی برسند. اما برخی دیگر باید راهکارهایی را به کار گرفته تا این انگیزه درس خواندن را در خود ایجاد کنند.

یکی از عوامل پیشرفت در تحصیل و رسیدن به درجات بالای علمی نحوه صحیح درس خواندن و یادگیری است.

یادگیری به معنای تغییر دانسته ها است که می تواند توسط فردی دیگر و یا توسط تجربه باشد در این میان باید راهکارهایی را استفاده کرد تا این یادگیری به بهترین شکل صورت بگیرد. عواملی در یادگیری درس موثر هستند مانند آمادگی و تجربه و دانش قبلی خود فرد، همچنین نحوه یاد دادن و محرک های لازم برای یادگیری نیز بسیار اثربخش است. تمرین و درک خود فرد نیز بسیار مهم است اما شاید مهم ترین بخش یادگیری ایجاد انگیزه دردانش آموز است.

برای رسیدن به پیشرفت تحصیلی انگیزه خود را بالا ببرید.

مشاوران تحصیلی مرکز مشاوره تحصیلی طی مقاله ای  تاکید داشته اند که از عوامل موثر در بالا بردن انگیزه درس خواندن و در نهایت رسیدن به پشرفت در علم می توان موارد زیر را نام برد:

1-     مشخص کردن هدف آموزش

2-     استفاده از روش های تشویقی

3-     استفاده از وسایل و کتب کمک آموزشی

4-     ایجاد سطح رقابتی

5-     دادن تکالیف

پیشرفت تحصیلی دانش آموزان زمانی خود را نشان می دهد که دانش آموز برای تحصیل در دانشگاه خوب رقابت کرده و با برگزاری کنکور نتیجه تمامی تلاش های خود را خواهد دید. بنابراین رسیدن به دانشگاه می تواند بهترین هدف بوده و انگیزه بالایی را ایجاد کند


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 مهر 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

 پیشرفت تحصیلی

 

ضرورت ارتباط والدین با مدرسه برای پیشرفت تحصیلی

 

خانواده نخستین نهاد اجتماعی است که فرزندان در آن رشد یافته و شخصیت پیدا می کنند آنان مدتی از زندگی حساس و ابتدایی خود را در خانواده سپری کرده و در آنجا می آموزند که چگونه با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کرده و خود را با محیط سازگار کنند البته تمامی این موارد بستگی به نوع تربیت و چگونگی شکل گیری شخصیت وی در خانواده توسط والدین دارد.

پس از آن فرزندان وارد محیط جامعه و محیطی جدید به نام مدرسه می شوند. محیطی که شاید در اول مهر ماه خیلی ها با آن غریبی کرده و نمیتوانند خود را با آن سازگار کنند در این زمینه بایستی خانواده و والدین دانش آموزان با آن ها صحبت کرده و یا مشاوره های لازم توسط مشاوره مدرسه به آنان داده شود.

اما آیا لازم است والدین و مدرسه دائم در تعامل باشند؟

مشخص است که بله! این تعامل یعنی رابطه والدین و مدرسه باید صورت بگیرد. و دلایل واضحی نیز برای این امر وجود دارد. مشاوران تحصیلی ما در مرکز مشاوره تحصیلی طی تحقیقاتی که انجام داده اند به مواردی از اهمیت این تعامل و نقش والدین در پیشرفت تحصیلی رسیده اند که آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.

این همکاری باید به منظور هماهنگی تربیتی در ارتباط مدرسه و خانه صورت گرفته تا فرزندان به دو روش مختلف تربیت نشوند. همچنین برای جلوگیری از آسیب های عضویت در گروه های بد جامعه فرزندان باید همواره تحت کنترل والدین و مدرسه به صورت توأم باشند. اینکه اعضای خانواده و اولیای مدرسه با هم شناخت کافی داشته باشند به فرزندان این اطمینان را می دهد که آنان در جایگاه درستی در مدرسه قرار دارند همچنین باعث یک محرک خوب برای پیشرفت تحصیلی فرزندان نیزخواهد شد و از افت تحصیلی آنان جلوگیری خواهد کرد.

بنابراین اعضای خانواده و اولیای مدرسه باید با هم در تماس بوده و با مشارکت و ارتباط اولیا با مدرسه ،  فرزندان خوبی را به جامعه تحویل دهند. انجمن اولیاء و مربیان یکی از راهکار های این ارتباط تنگاتنگ بوده و تعامل درست آنان با همدیگر می تواند شخصیت درستی به فرزندان بدهد.


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 مهر 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]

 

 

ضرورت ارتباط والدین با مدرسه برای پیشرفت تحصیلی

همانطور که می دانید و مشخص است هر انسانی قسمت بیشتری از عمر خود را در خانواده میگذراند قسمتی از عمر که تقریباً تمامی فعالیت تحصیلی در این بخش از عمر صورت می گیرد.درواقع خانواده اولین نهاد تربیتی انسان بوده و نخستین جایی است که کودکان شروع به شناخت دنیای اطراف خود به وسیله آن می کنند.بنابراین خانواده تاثیر بسیار زیادی برروی شکل گیری شخصیت کودک داشته و می تواند یاد دهنده اصلی هنجارهای رفتاری، نگرش ها و اخلاق کودک و روحیات کودک باشد.

بنابراین خانواده می تواند بر روی وضعیت تحصیلی دانش آموزان نیز تاثیر گذار باشد. بنا به تحقیقات و مشاوره های مشاوران تحصیلی ما در مرکز مشاوره تحصیلی، آنها به یک الگوی رفتاری رسیده و همچنین چند عامل اصلی را جزء تاثیر گذارترین عوامل از سوی خانواده بر روی تحصیل فرزندان نام برده و آنها را عوامل افت تحصیلی از طرف خانواده نامیده اند.

خانواده و نقش آن در افت تحصیلی بچه ها را می توان در چند گروه زیر قرار داد:

محرومیت فرهنگی، یکی از عواملی است که کودکان را از تحصیل بازداشته و یا آنان را دچار افت تحصیلی می کند. این فقر فرهنگی ناشی از فقر فرهنگی خانواده بوده و در این زمینه پدر و مادر است که می بایست ابتدا فرهنگ را در خانواده خود پرورش داده و سپس به درستی به کودک انتقال دهند. مطابق معمول مشکلات اقتصادی خانواده ها نیز می تواند به عنوان اصلی ترین عامل بازدارنده کودک از تحصیل شناخته شده و موجبات افت تحصیلی کودکان و دانش آموزان را پدید بیاورد زیرا برخی کودکان مجبورند برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده کار کرده و کودکان کار شناخته شوند و یا می تواند عدم تهیه هزینه تحصیل از سوی خانواده نیز باشد. عدم توانایی در فراهم کردن امکانات تحصیلی و یا نبود محل تحصیل مناسب نیز از همین دسته است.

عامل دیگر شیوه رفتاری والدین و خانواده با فرزندانشان و همچنین روابط عاطفی آنان است. رفتاری که والدین با فرزندشان دارد می تواند تاثیری مستقیم و رابطه ای تنگاتنگ با وضعیت تحصیلی آنان داشته باشد. سوء رفتارها و یا عدم برقراری ارتباط عاطفی با کودکان می تواند در دراز مدت انگیزه آنان را برای تحصیل کم کرده و یا از بین ببرد کودکان برای اینکه انگیزه تحصیلی بالایی داشته باشند باید دارای سلامت روانی باشند. تعداد اعضای خانواده و یا از دست والدین نیز از عوامل دیگر افت تحصیلی است. البته به این نکته نیز باید اشاره کنیم که میزان سواد والدین و یا بی سوادی والدین می تواند از عوامل پیشرفت تحصیلی و یا افت تحصیلی فرزندان باشد. هرچقدر سطح سواد خانواده بالا باشد، موفقیت تحصیلی فرزندان نیز بیشتر می باشد.


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 مهر 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]
 

 وقتی برای من هست می شوی همه هست هست می شود برایم

وقتی نباشی همه بود نبود می شود فرش من تار دارد ولی بدون تو پود می شود

 


برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 21 مرداد 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

***به وبلاگ من خوش آمدید*** با سلام وعرض ارادت سعی بر این است که در این وبلاگ در حد امکان فعالیتهای مرتبط با علم مشاوره .مقالات و پژوهشهای علمی و احادیث و سخنان مذهبی و...را به اطلاع بازدید کنندگان محترم برسانم.باعث خرسندی است اگر اینجانب را با پیشنهادات و انتقادات سازنده از محتوای مطالب این وبلاگ یاری فرمائید. roya.naderii @ gmail.com
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مشاوره همراز و آدرس rnaderi1391.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آرشيو مطالب
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:







فال انبیاء

فال انبیاء