*مشاوره همراز*
*مشاوره همراز*
*در این وبلاگ با مقالات مشاوره ای . روانشناسی ومذهبی و ...آشنا می شوید*
قالب وبلاگ

 

باسمه تعالي

    یکی از نکات مهّم در مطالعه کردن ، نوع و روش ما در مطالعه کردن است.

  بر این اساس افراد به سه دسته تقسیم می شوند:

1-گروه اول کسانی هستند که با صدای بلند مطالعه می کنند.

2-گروه دوم کسانی است که با زمزمه مطالعه می‌کنند.

    عیوب این دو گروه این است که مزاحم دیگران می‌شوند، در وقت بیشتری، مطالب کمتری را می‌خوانند، چون انرژی بیشتری مصرف می‌کنندو زود خسته می‌شوند.

3-گروه سوم کسانی است که با چشمانشان می‌خوانند. (گروه صامت خوان)

    حسن کار این گروه این است که مزاحم دیگران نمی‌شوند، از مطالعه خسته نمی‌شوند، چون خوب می‌توانند حواس خود را جمع کنند در نتیجه بهتر یاد می‌گیرند، در وقت کمتر مطالب بیشتری را می‌خوانند.

عوامل موثر در یادگیری:

     داشتن هدف و انگیزه ، میل داشتن به یادگیری ، تمرکز حواس )جمع کردن کلیه حواس) ، واکنش فعال (خط کشیدن به زیر کلمات مشکل و جمله‌های مهّم) ، حداقل یکبار مرور.

چگونه تمرکز حواس داشته باشیم؟

وضعیت جسمی: هنگام مطالعه بدنمان باید کاملا راحت باشد.

مکان مطالعه : مکان مطالعه باید بدور از سروصدا بوده ، همچنین زیاد گرم ، سرد و یا کم‌نور نباشد و بهتر است محلی که در آن مطالعه می‌شود با رنگ سبز نقاشی شده باشد و باید در اتاق مطالعه گلهای طبیعی با رنگهای سبز و زرد موجود باشد و محل مطالعه نزدیک به آشپزخانه و پرنور هم نباشد.

  زمان مطالعه : درسهایی که نیاز به حفظ کردن ندارند بلکه به فکر کردن نیاز دارند (مانند دروس ریاضی  و فیزیک) باید به موقع صبح خوانده شود و درسهایی که نیاز به حفظ کردن دارند باید موقع شب و قبل از خواب و استراحت خوانده شوند.

چند توصیه مهم هنگام مطالعه:                           

    • وضو گرفتن.
    • خواندن دعای مطالعه.
    • هیچوقت با شکم و معده پر و یا خالی مطالعه نکنیم.
    • فاصله چشمان تا کتاب حداقل 30 سانتیمتر باشد.
    •  پشتمان نباید خم شود برای این کار بهتر است بر روی میز و صندلی مطالعه کنیم.
    •   در حال درازکش نباید مطالعه کنیم.
    • خود را مقیّد نکنیم که حتما" این مقدار کتاب را بخوانیم.
    •  عمیق و با فکر مطالعه کنیم.
    •  از انجام کارهای دیگر در موقع مطالعه خودداری کنیم.

روش پس ختام:(پ-س-خ-ت-ا-م)

 یکی از روشهای مطالعه ،روش پس ختام است که شامل شش مرحله می باشد. این روش یکی از مهمترین و معروفترین روشهای بهسازی حافظه است. این مراحل شامل موارد ذیل می باشد:

1-مرحله پیش خوانی:

    در این مرحله کتاب یا مطلب بصورت یک مطالعه اجمالی و مقدماتی مطالعه شود. از جمله موارد این مرحله خواندن عنوان فصلها ، خواندن سطحی فصل ، توجه به تصاویر ، بخشهای اصلی و فرعی و خلاصه فصلها می‌باشد. هدف در این مرحله یافتن یک دید کلی نسبت به کتاب و ارتباط دادن بخشهای مختلف کتاب با یکدیگر می‌باشد.

2-مرحله سؤال کردن:

    پس از مطالعه اجمالی موضوعات و نکات اصلی ، به طرح سؤال در مورد آنها بپردازید. این کار باعث افزایش دقت و تمرکز فکر و سرعت و سهولت یادگیری می‌گردد.

3-مرحله خواندن:

    در این مرحله به خواندن دقیق و کامل مطالب کتاب پرداخته ، که هدف فهمیدن کلیات و جزئیات مطالب و نیز پاسخگوی به سؤالات مرحله قبل می‌باشد. در مرحله خواندن، برای فهم بهتر مطالب می‌توان از کارهایی مثل یادداشت برداری ، علامت گذاری و خلاصه نویسی  بهره جست.

4-مرحله تفکر:

    در این مرحله هنگام خواندن ، ساختن سؤالها ، و ایجاد ارتباط بین دانسته‌های خود ، درباره مطلب فکر کنید. در این مورد نیز مهمترین اصل همان بسط معنایی است. بسط معنایی ممکن است در مراحل پنجم و ششم نیز یعنی در مراحل از حفظ گفتن و مرور کردن نقشی داشته باشد.

5-مرحله از حفظ گفتن:

    در این مرحله باید بدون مراجعه به کتاب و از حفظ به یادآوری مطالب خوانده شده پرداخته شود و بار دیگر به سؤالاتی که خود فرد طرح کرده بود پاسخ دهد. در اینجا باید مطالب آموخته شده را در قالب کلمات برای خود بیان کرده ، در غیر اینصورت لازم است که مجددا" به خواندن مطالبی که آموخته نشده پرداخته شود. مرحله از حفظ گفتن در پایان هر بخش انجام می‌گیرد و وقتی بخشهای یک فصل به اتمام رسید به مرحله بعد ، یعنی مرور کردن یا آزمون وارد می‌شویم.

6-مرحله مرور کردن:

   این مرحله ، که مرحله آزمون نیز می‌باشد، در پایان هر فصل انجام می‌گیرد. در اینجا به مرور موضوعات اصلی و نکات مهّم و نیز ارتباط مفاهیم مختلف به یکدیگر پرداخته و در صورت برخورد با موضوعات مورد اشکال به متن اصلی یا مرجع مراجعه شود. یکی از راههای کمک به این مرحله پاسخگوئی به سئوالات و تمرینات پایان فصل است. اجرای این مرحله می‌تواند مقداری ازاضطراب امتحان را کاهش دهد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 21 فروردين 1392برچسب:, ] [ ] [ ** ] [ ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

***به وبلاگ من خوش آمدید*** با سلام وعرض ارادت سعی بر این است که در این وبلاگ در حد امکان فعالیتهای مرتبط با علم مشاوره .مقالات و پژوهشهای علمی و احادیث و سخنان مذهبی و...را به اطلاع بازدید کنندگان محترم برسانم.باعث خرسندی است اگر اینجانب را با پیشنهادات و انتقادات سازنده از محتوای مطالب این وبلاگ یاری فرمائید. roya.naderii @ gmail.com
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مشاوره همراز و آدرس rnaderi1391.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آرشيو مطالب
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:







فال انبیاء

فال انبیاء